Typ dan gewoon je eigen naam in de zoekbalk om dit te checken. Als mensen op jouw naam zoeken, krijgen ze dus meerdere accounts te zien. Welke profiel is echt? Dan klik je heel gemakkelijk door. Maar je hebt het mis! Als jij je twee keer registreert met dezelfde voornaam en achternaam, dan wordt het lastig voor mensen om met jou te connecten. Wie ga je op welk account toevoegen? Waar plaats je welke updates? Bovendien moet je twee profielen bijhouden. En je bent gewoon dezelfde persoon, maar dan met meerdere petten op.
Een netwerk waar je misschien wel jaren aan gebouwd hebt. Houd er rekening mee dat alleen de connecties overgenomen worden van het account dat je samenvoegt. Alleen de connecties van het andere worden overgezet naar dit account. Dan kun je jouw account misschien beter sluiten. Bij je ‘Instellingen en Privacy’ kun je dit account sluiten. Dat kan een aantal oorzaken hebben. Controleer dan even of dit aan een van de volgende dingen ligt:
- Beheerder bent van een groep: benoem eerst een andere beheerder voordat je jezelf verwijdert als beheerder.
- Een betaalpakket hebt: deze moet je eerst omzetten naar een onbetaalde account.
- Advertenties of vacatures actief zijn. Stop deze voordat je je account sluit.
- Openstaande rekeningen hebt: dit kun je in campagne beheer oplossen door het openstaande saldo te betalen.
Let op! Als je met dit account beheerder bent van een bedrijfspagina, voeg dan ook eerst je andere account toe als beheerder van deze bedrijfspagina.
Hoe maak je content die klanten aantrekt?
Zorg voor een klik. Ooit eens aangemaakt, weinig mee gedaan, vergeten, en nu net een nieuwe opgezet. Het zakelijke sociale netwerk wordt maandelijks door 4,2 miljoen Nederlanders bezocht en meer dan 6 miljoen Nederlandse accounts. Je kunt dubbele profielen (duplicate accounts) samenvoegen met één druk op de knop via Potential Merges. Ideaal!
Als je onverhoopt meerdere profielen hebt gevonden kies dan met welk account je door wilt gaan en zorg dat je de profielinformatie en connecties van de andere(n) daaraan toevoegt. Bij de een, is de uitleg net wat anders dan bij de andere situatie. Plak in het bericht zelf de link naar het profiel wat je wilt verwijderen en schrijf een korte toelichting (in het Engels). Maak het makkelijker voor mensen uit je netwerk en werk met één profiel. Het is jouw zakelijke, online identiteit. Door twee accounts te hebben, maak je het lastig voor mensen in je netwerk, want met welke van de twee moeten ze nu connecten?
Iedereen herkent het wel! Je zoekt iemand op om te connecten en.... je ziet twee profielen van dezelfde persoon. Lees hier hoe je mensen in je netwerk blij kunt maken met een makkelijk stappenplan om van hun digitale alter ego af te komen.
Stappenplan voor samenvoegen en opruimen
- Dubbel profiel en je weet de wachtwoorden nog? Ingelogd? Ga naar “Account & Settings” door rechtsboven op je miniatuur profielfoto te gaan staan en kies vervolgens in het dropdown menu “Privacy & Settings”.
- Kies voor “Close your Account” (pijl rechts) en geef vervolgens een reden op. Vervolgens klik je op "Continue".
- Vervolgens dien je te verifiëren dat het om je eigen account gaat. Check hier nogmaals goed of je het juiste account verwijdert! Zeker weten? Klik dan op “Verify” en je account wordt verwijderd.
- Dubbel profiel, maar inloggegevens kwijt of vergeten? Type rechtsboven achter People je eigen naam in en druk op Enter. Er verschijnen nu allemaal resultaten van profielen met jouw naam. Let op! Uiteraard kunnen hier ook gewoon naamgenoten bijstaan.
- Selecteer het profiel dat je wilt verwijderen door erop te klikken. Je bezoekt nu als feite je eigen (te verwijderen) profiel.
- Leg vervolgens in je beste Engels uit waarom je het account wil verwijderen en benoem dat je de inloggegevens niet meer zelf hebt. Bijvoorbeeld door onderstaande tekst te gebruiken. Klik dan op deze link en vul het formulier in.
- Heb je twee profielen waarbij beide profielen veel connecties (bv. beide +100 connecties) hebben? Vul daarvoor dit formulier in. En dan...... Kees Kloost! Voeg waarde toe aan je netwerk.
Mensen balen vaak dat ze twee of meerdere accounts hebben en willen er graag vanaf. Deel dan deze blog met ze 'and make their day'. Wil je met mij linken? Graag, vermeld wel even een korte motivatie, dan kan ik gelijk accepteren.
Veiligheid en beheer van meerdere accounts
Wie ziet wat? Daarnaast helpt hij vanuit Just Connecting BV organisaties en salesteams met het implementeren van Social Selling (verhoogde leadgeneratie door slim en sociaal (online) actief te zijn).
Je logt uit bij je eigen profiel, logt in bij dat van een klant, wacht op een 2FA-code die op hun telefoon binnenkomt, post, logt uit en begint opnieuw voor de volgende. De risicovolle manieren (gedeelde logins, browsersessies, automatiseringsextensies) zijn de redenen waarom accounts worden gemarkeerd. De riskante methoden (gedeelde logins, Chrome-profielen + proxy's, browserextensie-automatisering) zorgen ervoor dat het account van de klant wordt gemarkeerd. Voor een agency is dat niet het geval.
Je maakt geen accounts aan. Je beheert accounts die al van andere mensen zijn, met hun toestemming. Dat onderscheid is waar het allemaal om draait: Toegestaan: je beheert de persoonlijke accounts van tien verschillende klanten, die je hier elk toestemming voor hebben gegeven. Niet toegestaan: je maakt meerdere accounts aan voor één persoon, of beheert nep- of dubbele profielen.
De echte vraag is dus niet of je meerdere accounts kunt hebben. Het is hoe je de accounts van verschillende klanten beheert zonder een van hen in gevaar te brengen. Wat houdt het beheren van meerdere accounts eigenlijk in? Voor een agency of ghostwriter is het werk achter deze term heel concreet. Voor elke klant moet je content schrijven en inplannen in de tone of voice van die klant, de klant goedkeuring laten geven voordat het wordt gepubliceerd, engage vanaf hun profiel wanneer dat deel uitmaakt van het pakket, en apart rapporteren over wat heeft gewerkt, per klant.
Het lastige is om dit allemaal tegelijkertijd te doen voor tien mensen zonder dat je ze door elkaar haalt, inloggegevens lekt of een burn-out krijgt. Dat is wat een beheerstructuur voor meerdere accounts moet oplossen, en dat is waar de gekozen methode het verschil maakt. De veilige aanpak is een officiële verbinding die de klant autoriseert, zodat je nooit hun wachtwoord in bezit hebt of hun 2FA-codes ontvangt. Extensies en browser-sessies zijn de risicovolle, handmatige route. Bij handmatige workarounds lopen de meeste mensen vast bij drie of vier.
Heb je ooit een account aangemaakt en jaren later een nieuw profiel aangemaakt met nieuwe gegevens? Niet alleen voor jezelf als een curriculum vitae maar zeker ook voor de personen die naar jou en jouw informatie zoeken. Er is geen verwarring over wie jij bent en welk profiel bij jou past. Zo bewaak je tevens je eigen identiteit en daarmee bied je vertrouwen richting je gesprekspartners. Dit is handig wanneer je opereert in een meertalig netwerk of in een land waar meerdere talen worden gesproken, België bijvoorbeeld. Wanneer je je profiel meertalig opmaakt zal de bezoeker van jouw profiel de taal van zijn/haar voorkeur te zien krijgen. Heb je Nederlands gekozen als basistaal dan zie je mijn Nederlandstalige profiel.
Scroll naar beneden tot je bij account bent. Hier kun je kiezen tussen het sluiten van je account of het samenvoegen van twee accounts. Je start met samenvoegen door in te loggen met het account wat je wil behouden. Het account wat je wil toevoegen aan dit account zal na deze actie niet meer bestaan of vindbaar zijn. Het volgende zal niet samengevoegd worden:
- Profielcontent (geschreven en/of media)
- Bewerkingen
- Onderschrijvingen
- Aanbevelingen
- Opgeslagen artikelen
Je kunt geen accounts samenvoegen wanneer één van de accounts 0 connecties of meer dan 30.000 connecties heeft. Je dient tevens eerst het volgende te doen: Zeg allereerst je Premium-abonnement op. Annuleer eventuele vacatures. Annuleer alle advertentiecampagnes. Kom je er alsnog niet uit of heb je hulp nodig? Wij kijken graag met je mee en helpen je met het sluiten en samenvoegen van je accounts.

Can I create a new LinkedIn account using an email address that is on another LinkedIn account?
Het beperken van risico’s draait om een officiële verbinding per klant en het vermijden van gedeelde wachtwoorden of 2FA-codes. Een duidelijke structuur per klant voorkomt verwarring en versterkt vertrouwen in je professionele netwerk.