Interieuradvies woonkamer | Scandinavisch met een twist

Arnold en Leanne hadden net een grote verbouwing achter de rug toen ze onze hulp inschakelden. De nieuwe keuken kon nog wel wat styling gebruiken en daarnaast waren ze nog op zoek naar inspiratie voor een nieuw tv-meubel en leuke speelplek voor hun dochtertje. Aan de hand van een gesprek en een paar door hen aangeleverde sfeerfoto’s zijn we aan de slag gegaan. Omdat er ook al nieuwe meubels en gordijnen gekocht waren, gebruikten we deze als de basis voor de inrichting. Het resultaat is een Scandinavische basis met industriële en speelse details, aangevuld met een vergrijsde blauw die kleur toevoegt aan het interieur.

Interieuradvies

In ons advies hebben we ons alleen op de onderdelen gericht die nog niet helemaal naar wens waren. Zo bedachten we meerdere oplossingen voor de styling van de keuken, gaven we inspiratie voor een nieuw tv-meubel en creëerden we een toffe kinderhoek. Hieronder vind je een aantal pagina’s uit het plan.

 

Budgetproof oplossingen en items in dit interieur:

  • Het tv-meubel met kindertafel zijn een Ikeahack. Met toffe leren greepjes maakten Arnold en Leanne het zelf helemaal af
  • De posterwand achter de bank werd gevuld met toffe AliExpress posters
  • Met het verven van een paar muren werd al een geheel nieuwe sfeer gecreëerd

het resultaat:

Op basis van ons advies gingen Arnold en Leanne zelf aan de slag met de restyling van het huis. Een aantal elementen bleven (de bank, het vloerkleed en de toffe hexagons boven de tv). Er werd een lambrisering geschilderd achter de tv om het geheel net wat speelser te maken en een room divider (gemaakt van steigerbuizen) scheidt de woonkamer van de eetkamer zonder het ruimtelijk effect te verliezen. Het oude tv-meubel werd vervangen door de bekende Ikeakast (check ook de leren handgreepjes die het geheel net wat speelser maken), aangevuld met een klein bureautje waardoor een mooie speelplek is gecreëerd. Achter de bank werd in de hoek een baan geschilderd met daarop eigen foto’s, afgewisseld met AliExpress posters. De keuken werd voorzien van een tof wandrekje met groen.

tvmeubel en kinderhoek

tvmeubel en kinderhoek

keukenstyling botanisch

roomdivider steigerbuizen

kleurvlak en schilderijen