Mijn ervaringen met de Switchbot indoor camera

Wie mij al even volgt weet dat ons huis behoorlijk “smart” is. Van slimme verlichting tot slimme keukenapparatuur, ons arsenaal aan slimme producten breidt steeds verder uit. Vorig jaar voegde ik hier slimme gordijnen aan toe. Met de Switchbot Curtain maakte ik de bestaande gordijnen met een simpel apparaatje in een handomdraai smart (lees: met een druk op de knop van de afstandsbediening gaan de gordijnen nu automatisch open en dicht). Dat ging enorm makkelijk, ik was meteen fan van dit voor mij tot dan toe onbekende merk. Toen ik op zoek was naar nieuwe beveiligingscamera’s voor binnen en nieuwe babyfoons met camera was het dan ook geen lastige keuze… het zou weer een Switchbot worden. In deze blog lees je over mijn ervaringen met deze Switchbot indoor camera, de pan Tilt camera.  

switchbot camera

De ideale indoor camera

Inmiddels heeft Switchbot haar assortiment aan smarthome producten flink uitgebreid. Onder andere met de Pan tilt cam, een binnencamera met 360 graden zicht. Geen lelijke doorn in het oog, maar een heuse Reddot design winnaar. Natuurlijk perfect in te zetten als beveiligingscamera, maar voor nu gebruiken wij ‘m vooral als een vervanger van onze babyfoon.

beveiligingscamera indoor switchbot

Ook geschikt als babyfoon

Voorzien van een bewegingsmelder, praatfunctie en natuurlijk de mogelijkheid de camera van afstand te besturen is de Pan Tilt Cam een perfecte vervanging voor de babyfoon. Nu de jongens wat ouder zijn (en niet altijd in bed liggen terwijl dat wel de afspraak was), is deze binnencamera ideaal. Zelfs in het donker weet ik ze altijd op te sporen met de camera, het nachtzicht is namelijk hartstikke goed. En liggen ze niet in bed? Dan hoef ik niet steeds naar boven te lopen, maar kan ik via de app makkelijk met ze praten.

Extra handig vind ik het zogenaamde privacy masker. Met deze instelling wordt de camera afgesloten met een dichte lens op de momenten dat je niet wil dat de camera aanstaat. Dit kan je handmatig aanzetten of koppelen aan een contact sensor die detecteert dat je thuis bent.

Makkelijke bediening met de Switchbot app

De camera’s heb ik – net als de slimme gordijnen – dan ook toegevoegd aan de Switchbot app. Ook hiervoor gold weer “plug & play”. Qua gemak en eenvoud doet het mij denken aan het installeren van de lampen van Philips Hue. Alle Switchbot apparaten maken gebruik van dezelfde app. Dit maakt het gebruik van de producten overzichtelijk en eenvoudig. 

switchbot app

Een smart temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter

Naast de camera’s hebben we op de kinderkamers ook de Switchbot Meter Plus. Een temperatuur- en luchtvochtigheidsmeter die deze metingen exact bijhoudt in dezelfde app. Ideaal, aangezien we boven een airco hebben en de lucht in de kamers gezond willen houden. 

thermometer hydrometer switchbot

Een aanrader

Benieuwd naar mijn ervaringen met de Switchbot indoor camera? Inmiddels heb ik best een aantal producten van Switchbot in gebruik. En dat is niet voor niets. De hele beleving is premium, en dat gevoel begint al bij de verpakking. Deze doet – net als de producten zelf – qua design niet onder voor een merk als Apple en qua gemak en eenvoud vind ik het vergelijkbaar met een merk als Philips Hue. Als je nu bang bent dat je ook een premium prijs betaalt, dan heb je het mis. Want waar ik misschien nog wel het meest enthousiast over ben zijn de lage prijzen. Wil je beginnen met het smart maken van je huis en niet meteen de hoofdprijs betalen? Dan vind ik de producten van Switchbot een enorme aanrader.

 

Meer lezen over mijn smart home?

Blog: Maak je gordijnen smart met deze budgetproof oplossing

Blog: Slimme verlichting: waarom je voor Philips Hue en Ikea Tradfri moet gaan