Slaapkamer in wabi sabi stijl

Een slaapkamer in wabisabi stijl. Als een luxueuze hotelkamer, vormgegeven door een state of the art interior designer, ergens op een warme bestemming. Mede geïnspireerd door het prachtige interieur van Republiek Bloemendaal. Maar wel budgetproof. Dat was de insteek van onze slaapkamer makeover. Alles kwam samen in dit moodboard, het startpunt van de makeover. in deze blog lees je alles over de keuzes die ik maakte en de materialen die ik gebruikte voor onze slaapkamer in wabi sabi stijl.

moodboard slaapkamer wabi sabi republiek bloemendaal

Kalkverf muur IN WABI SABI STIJL

Het kalkverf effect hadden we al op een paar muren hier in huis. Deze muren vervelen me nog lang niet. Sterker nog, ik vind ze steeds mooier worden. En dus koos ik ervoor om ook de muren in de slaapkamer van deze verf te voorzien. Deze muren zijn enorm hoog (4,5 meter), dus ik wilde geen risico nemen met een verkeerde kleur. Daarom koos ik voor Lab eco chalkverf van Vestingh in de kleur Mushroom. Ik bracht deze verf in drie lagen aan. Eerst een primer met een roller en daarna twee keer de kalkverf met een blokkwast. Het geeft het prachtige wolkerige en dromerige effect. Een prachtige basis voor de makeover van onze slaapkamer.
lab eco chalk verf mushroom kalkverfåç

DIY lampion lampen IN WABI SABI STIJL

Op slag verliefd was ik op de lampionlampen van Republiek Bloemendaal. Deze lampen zijn op maat voor ze gemaakt en nergens te koop. Dus ging ik op zoek naar een budgetproof alternatief. Bij Loods5 vond ik deze lampionnen voor slechts €5 per stuk. Helaas niet in de gewenste kleur en ook nog eens voorzien van een (vrij lelijke) bedrukking. Maar ik zag de potentie. Ik ging op onderzoek uit en vond verfsprays die geschikt zijn voor papier. Het was een flinke zoektocht naar de juiste soort spray, in de juiste kleur en voor de juiste prijs. Maar deze spray van Suitup had het allemaal. Ik kocht zes lampionnen en spoot deze allemaal in de kleur warm grey.
Ik maakte een XL lampion van drie lampionnen, een tussenversie van twee lampionnen en een laatste lampion hing ik in z’n eentje op. Het licht in de lampionnen voegde ik toe met de Lucide fix mutiple lamp.
republiek Bloemendaal lampen lampionnen diy

Bedbekleding

Ons bed lieten we ruim tien jaar geleden op maat maken. We ontwierpen het hoofdbord zelf en kozen ook voor een extra hoog bed. Nu ruim tien jaar later ligt het bed nog steeds geweldig, maar de zon en de verhuizing hebben wel hun sporen nagelaten. Daarnaast past de stijl van het bed niet bij de wabi sabi stijl die ik voor de slaapkamer in gedachten heb. En dus ging ik op zoek naar een manier waarop ik de boxspring volledig kan behouden, maar wel kan laten aansluiten op de gewenste stijl. In mijn zoektocht kwam ik uit bij de hoezen van Slaaploods. Zij maken hoezen voor het hoofdbord, de boxspring en het matras op maat. Allemaal van dezelfde stof waardoor het lijkt of het bed nooit anders geweest is. Een nieuw bed, maar dan voor een fractie van de prijs. En zeker weten dat ‘ie heerlijk slaapt. Je snapt vast dat ik hier niet lang over hoefde na te denken.

Ik koos voor de kleur Inari Zand (nummer 22), maar vond de kleuren 23 en 90 stiekem ook prachtig. De verwachtingen waren hooggespannen, maar alsnog meer dan waargemaakt. De stof is luxueus, de pasvorm perfect en de kleur meer dan prachtig. Een absolute aanrader als je niet je bed, maar wel de looks ervan wil veranderen.

bedbekleding bedrok matrashoes boxspringhoes

Dekbedovertrek en SIERKUSSENS

Bij een slaapkamer makeover kan een nieuw dekbedovertrek natuurlijk niet ontbreken. Ik koos voor een prachtig linnen exemplaar van Xera Living. De kleur is natural linnen, zo mooi hoe het dekbed ton sur ton aansluit op het bed en de wand.
Een luxe bed kan natuurlijk niet zonder mooie kussens. Deze langwerpige kussens zijn van Madison en kocht ik bij de online outletwinkel NADUVI.
linnen dekbedovertrek wabi sabi slaapkamer

Nachtkastjes & bedlampjes

Ik ben al een tijdje verliefd op de Gravure lijn van Woood. Helaas is er in deze lijn (nog) geen nachtkastje gemaakt, dus ging ik op zoek naar een alternatief. De Bjorkoviken frontjes van Ikea zijn hiervoor een goed alternatief. Ik kocht ze samen met twee Besta basiselementen in de kleur zwartbruin. We hingen ze op aan een Besta rail, waardoor de kastjes mooi zwevend zijn.
Voor de bedlampjes wist ik al dat ik voor zwarte wandlampen wilde gaan. Varianten die tot ongeveer halverwege het nachtkastje zouden komen. Maar dan niet een standaard uitstraling. Vanuit het niets stuitte ik op deze beauties van Made.com.
nachtkastje Ikea bjorkokiven

Vloerkleed

Wat is een luxe hotelkamer zonder een zachte en warme vloer? Precies, helemaal niks. En daarom ging ik op zoek naar een vloerkleed dat qua kleur, stijl en gevoel aansloot bij het moodboard dat ik maakte voor deze slaapkamer in wabi sabi stijl. Ik vond het perfecte vloerkleed bij Volero. Dit Comfy Taupe vloerkleed  ziet er niet alleen fantastisch uit, maar voelt nog geweldiger aan. Het is zonder overdrijven het meest zachte vloerkleed dat ik ooit heb gezien en is dan ook echt een genot om je voeten op te zetten als je je bed uit stapt. Ik koos voor de maat 200×290, zodat er aan beide kanten van een bed nog een mooi strookje vloerkleed overblijft.
zacht vloerkleed taupe wabi sabi slaapkamer

Fotocollagewand

Omdat we geen kasten in onze slaapkamer hebben, had ik de ruimte om een mooi hoekje te stylen. Ik koos voor een fotocollage wand waarin ik met de compositie van de lijsten de nadruk heb gelegd op de schuine daklijn. Door te kiezen voor zwarte lijsten verbind ik deze wand optisch met de zwarte geschilderde wand ernaast.

Ik kocht zeven lijsten: twee van 40×50 cm, twee van 30×40 cm, twee van 21×30 cm en één van 15x21cm. Voor de twee kleinste maten heb ik nog wel extra houdertjes moeten kopen, omdat deze standaard bedoeld zijn om neer te zetten (en niet om op te hangen). Om te komen tot een mooie collage, maakte ik ‘m eerst op de grond. Door te schuiven en proberen wist ik uiteindelijk wat de mooiste compositie was. Om ervoor te zorgen dat de tussenruimtes tussen alle lijsten exact gelijk zou zijn, gebruikten we onze grote waterpas als afstandmeter.  Zo konden we er ook meteen voor zorgen dat alle lijsten recht kwamen te hangen. Het glas plaatste ik achter de posters in plaats van ervoor, zo komt het matte effect van de posters optimaal tot uiting.

De prachtige posters shopte ik bij Dear Sam, dit zijn de namen van de posters die ik bestelde:

  • Arches Outline
  • Soft lines
  • Copenhagen Abstract
  • Dialectic
  • So many books
  • Bone structure
  • Abstract Line 2

posters wabisabi japandi posterwand

Benieuwd hoe deze kamer er eerst uitzag?

Check dan deze blog: Boho slaapkamer. 

MEER LEZEN OVER HET THUIS VAN @THUISSTIJL?

Meer weten over mijn huis? Lees dan ook de andere blogs: