EEN TOILET ZONDER TEGELS

Eén van de pareltjes in ons nieuwe huis is toch wel het toilet. Ik krijg er veel vragen over, dus het leek me leuk er een blog over te schrijven. In deze blog vertel ik je alles over de keuzes die wij maakten (geen tegels!), de styling en de producten die we hebben gebruikt.

toiletstyling

Hoe het begon

Toen we het huis kochten was dit een toilet zoals vele anderen. En best wel gedateerd naar onze mening. Aangezien we toch flink aan het breken gingen, kon het toilet er ook wel bij. Dus maakte ik een plan voor het toilet: het moest een strakke en lichte ruimte worden, passend bij de rest van onze inrichting.

toilet oude situatie

De oude situatie

toiletWanden

We besloten de tegels van de wand te halen en het plateau achter het toilet te laten verdwijnen achter een rechte wand. Dit hadden we ook in ons vorige huis en staat een stuk strakker (geen ruimte voor prullaria!). We lieten alle muren en het plafond vervolgens stuken, waardoor een strak geheel ontstond. De wand achter het toilet verfde ik in dezelfde verf als de speelkamer: Le Noir & Blanc Nuance in de kleur Wheatgrass Grey. Omdat dit toch het toilet is (en met jongens een ongelukje snel gebeurd is 😉 ) zette ik deze muur vervolgens drie keer in de coating. De andere muren werden allemaal wit (RAL 9016) geschilderd met een afwasbare verf.

toiletVloer

De vloer lieten we op de hele benedenverdieping door leggen, dus kon het toilet niet achterblijven. We kozen voor een pvc-vloer van Quick-step (Zeebriek eik licht), welke licht is maar tegelijk ook een hele warme uitstraling heeft. Het fijne van de vloer is  dat er weinig reliëf in zit waardoor deze goed schoon te houden is. De vloer is eerst geëgaliseerd en vervolgens is het pvc erop geplakt. We hebben de oude tegelvloer gewoon eronder laten zitten.  We kozen er – door alle positieve verhalen – voor de vloer te laten leggen door Oude Luttikhuis in Borne (#nospon). Ze leverden niet alleen vakwerk, maar waren ook nog eens stukken goedkoper dan anderen.

Toilet

Natuurlijk kon een nieuw toilet niet ontbreken. We wilden graag een ronde en randloze pot. We leerden dat niet alle randloze potten geschikt zouden zijn, omdat we de oude Geberit spoelbak wilden behouden. Vanwege de druk zou de kans groot zijn dat het water over de bril zou spuiten. Zo kwamen we uit bij de Subway 2.0 van Villeroy & Boch, die een klein opstaand randje heeft waardoor we dat risico niet meer liepen. Ook vernieuwden we de drukplaat van Geberit. Ook kozen we voor een geïntegreerde toiletblokjeshouder. Niet alleen fris, maar het ziet er ook zo leuk uit met het blauwe water.

toiletmeubel

Toiletmeubel

Natuurlijk vernieuwden we ook het toiletmeubel. Ik ben al tijden verliefd op een variant met zo’n ronde kom op het kastje. Alleen was alles dat ik tegenkwam veel te duur, of gewoon net niet mooi genoeg. Totdat ik op de website van Maxaro terecht kwam. Daar kan je je fonteinmeubel volledig zelf samenstellen. Wij kozen voor een dicht kastje (handig voor de voorraad toiletrollen) met een mat witte kom. De kraan kocht ik in eerste instantie bij AliExpress. De kwaliteit was echt super, maar de aansluiting bleek niet te passen op de Nederlandse aansluitingen (zucht…). Dus kocht ik uiteindelijk een kraan via bol.com.

Toiletaccessoires

En natuurlijk konden de accessoires niet ontbreken. Het zeeppompje kocht ik vorig jaar bij Loods5 in Amersfoort. Voor het handdoekhaakje koos ik voor een zwart plakhaakje van Zack. En de toiletborstel en toiletrolhouder zijn beiden van de Tiger Bold serie.

toiletVerlichting

Mooie verlichting maakt een ruimte helemaal af. Dat wilde ik dus ook heel graag. Na lang zoeken kwam ik uit op de prachtige DIY lamp van House Doctor. Ik had geluk, want iemand in de buurt verkocht ‘m op Marktplaats. Er ontbraken wel een paar ballen en de fitting was flink beschadigd, dus ik mocht ‘m voor €15 overnemen. Geen probleem voor mij, want meer ballen had ik niet nodig (zou de lamp alleen maar te laag door komen te hangen) en de fitting spoot ik gewoon matzwart met de spuitverf van Action. En zo was de lamp weer als nieuw.

 

Meer lezen over het thuis van @thuisstijl?

Meer weten over mijn huis? Lees dan ook de andere blogs: