Binnenkijken in onze bohemian slaapkamer

Eindelijk is het zover, ook onze slaapkamer is gestyled. Geen kale muren meer en geen lege hoekjes. En oh wat ben ik blij met hoe het geworden is: een knusse ruimte met warme kleuren en een bohemian vibe. Benieuwd naar de items waarmee ik onze slaapkamer stylede? Lees dan even verder.
bohemian slaapkamer

 

We hebben een vrij grote slaapkamer, van ruim 5 x 3 meter en een schuin dak van bijna 5 meter hoog aan één kant. In tegenstelling tot wat iedereen denkt, is deze kamer gewoon te vinden op de eerste verdieping van ons huis. Waar ik in de rest van het huis heb gekozen voor veelal witte muren, mocht de slaapkamer wel wat knusser. En heel licht hoeft het er natuurlijk toch niet te zijn ;-). Ik vond de combinatie van zwart en een nude-tint altijd zo mooi, dat ik besloot deze terug te laten komen in de slaapkamer. De muur waar de televisie (die eigenlijk veel te groot is voor deze kamer) tegenaan hangt heb ik zwart geschilderd, zodat de tv zoveel mogelijk wegvalt. Alle andere muren schilderde ik in een lichte nudetint (die bij nader inzien wel behoorlijk roze uit is gevallen overigens). Een mooie basis, maar het stylen moest natuurlijk nog beginnen.

Hoe maakte ik mijn fotocollage wand?

Omdat we geen kasten in onze slaapkamer hebben, had ik de ruimte om een mooi hoekje te stylen. Ik koos voor een fotocollage wand waarin ik met de compositie van de lijsten de nadruk heb gelegd op de schuine daklijn. Door te kiezen voor zwarte lijsten verbind ik deze wand optisch met de zwarte geschilderde wand ernaast. Ik had geluk, want de prints in de grote lijsten vond ik voor slechts € 2,- bij Leen Bakker. De illustratie met onze jongens in Valencia liet ik maken door @contrast.lisan en afdrukken als retroprint bij de Fotofabriek. Heel tof, want het papier is zo dik dat ik ‘m ook zou kunnen neerzetten zonder lijst. De andere prints zijn inmiddels besteld, maar moeten nog worden opgehangen.

Ik kocht zeven lijsten: twee van 50×70 cm, twee van 40×50 cm, twee van 21×30 cm en één van 15x21cm. Voor de twee kleinste maten heb ik nog wel extra houdertjes moeten kopen, omdat deze standaard bedoeld zijn om neer te zetten (en niet om op te hangen). Om te komen tot een mooie collage, maakte ik ‘m eerst op de grond. Door te schuiven en proberen wist ik uiteindelijk wat de mooiste compositie was. Om ervoor te zorgen dat de tussenruimtes tussen alle lijsten exact gelijk zou zijn, gebruikten we onze grote waterpas als afstandmeter.  Zo konden we er ook meteen voor zorgen dat alle lijsten recht kwamen te hangen.

Het hoekje stylde ik af met dit toffe teak houten bankje. De zwarte vaas heb ik al jaren, maar was altijd grijs. Met een verfspuitbus spoot ik ‘m mat zwart, waardoor hij nu perfect past. De pampasgrassen haalde ik uit onze eigen (oude) tuin en hebben dus ook de verhuizing overleefd. Best een leuk souvenirtje toch? Wil je weten waar ik alles shopte. scroll dan snel even naar beneden.

Wandkast

rotan wandkastDe wand achter ons bed is zo’n 5 meter hoog. En hoewel ons hoofdbord ook 1,80 hoog is, is er nog alle ruimte om iets te doen met deze wand. Om de boho vibe toe te voegen aan deze kamer koos ik voor dit toffe rotan wandkastje. Een budgetproof look-a-like van de Madam Stoltz wandkast.  De styling maakte ik af met verschillende items van Jysk, H&M Home en Lab02.

slaapkamer styling

Producten

teak bankje budget

Teak bankje 120cm
Xenos | € 49,99

Vloerkleed riet rond budget

Vloerkleed riet en rond
Xenos | € 12,99

plaid ivoor

Dutch Decor plaid 130×180
Bol.com | € 27,99

zwarte fotolijst

Fotolijst Valter zwart
Jysk | vanaf € 1,99

hanglamp zwart kwantum

Hanglamp Scorpi
Kwantum | € 55,00

Dekbedovertrek brique bruin

Dekbedovertrek 240×220
Jysk | € 64,99

Schaal bamboe
Jysk | € 2,-

Tandenborstelhouder / vaas roze

Tandenborstelhouder / vaas
Jysk | € 5,99

Vaas schelp wit

Vaas schelp
Jysk | € 3,99

bamboe wandkast rotan

Wandkast bamboe
Xenos | € 29,99

zonnespiegel rotan xenos

Zonnespiegel rotan
Xenos | € 14,99

Muurcirkel berenklauw zwart 40 cm

Muurcirkel berenklauw zwart 40 cm
Villa 8 | € 13,95

Meer lezen over het thuis van @thuisstijl?

Meer weten over mijn huis? Lees dan ook de andere blogs: