Kinderkamerstyling | in tropische sferen

Het is eindelijk zover. De eerste kamer in ons nieuwe huis is helemaal af! Niet de woonkamer, keuken of slaapkamer. Nee, het is de speelkamer die het allereerst volledig is afgestyled in een tropische bohemian interieurstijl. Geheel in de tropische bohemian stijl zoals al vastgelegd in het moodboard dat ik al een jaar geleden maakte:

moodboard kinderkamer tropisch bohemian

De speelkamer in een tropische bohemian interieurstijl

In ons nieuwe huis hebben we een speelkamer, direct grenzend aan de woonkamer. Dit was voor mij een grote wens tijdens onze huizenjacht. Want heel eerlijk gezegd was ik wel een beetje klaar met al dat rondslingerende speelgoed in de woonkamer. Ik ben dan ook dolblij dat het is gelukt een huis te vinden met een extra kamer op de benedenverdieping.

Ik wist al snel welke styling deze kamer zou gaan krijgen. Ik ben gek op het tropische vakantiesfeertje met palmbomen, rotan en wit- en zandtinten. Het leuke van een kinderkamer is dat je zo’n thema tot in de puntjes kan uitvoeren. En tegenwoordig zijn er gelukkig ook veel accessoires te vinden die perfect binnen deze stijl passen. In deze blog vertel ik over de styling van deze kamer én vertel ik waar ik alles gekocht heb.

De chillhoek

palmblad speelhuisje kinderkamer

Het pronkstuk van deze kamer is toch wel de chillhoek. Ik wist al snel dat ik zo’n hoekje wilde maken met een dak van palmbladeren. De vraag was alleen nog hoe. Toen ik dit DIY huisje van @binnen.bij.buitenhuis tegenkwam wist ik het. Deze is supermakkelijk zelf te maken (het is niet meer dan een paar balken tegen elkaar aanzetten). Maar lui (en onhandig) als ik ben, nam ik deze gewoon van Karin over. Durf je het zelf niet aan, je kan ‘m hier ook gewoon kopen. Ik kocht de palmbladeren bij Bamboo Import Europe.  We zaagden deze op maat en met een nietpistool maakten we het frame weer dicht zodat de bladeren er niet uit kunnen vallen. Met tiewraps maakten we deze vervolgens vast aan het dak van het huisje.

Om lekker te kunnen zitten ligt er een oud ledikantmatrasje op de grond en (oude) kussens tegen de muur. In het huisje hangt een bohemian vlaggenlijn en een lichtslinger van cottonballs.

Betonlook verf

Le Noir et Blanc Nuance muurverf wheatgrass grey

De muur na de eerste laag Le Noir & Blanc Nuance muurverf

Ik wilde heel graag een keer de Nuance verf van Le Noir & Blanc proberen. Deze verf geeft een beton-achtige look en geeft daarmee echt een tof effect op je muur. Ik koos voor de kleur Wheatgrass Grey. Een warme grijs met een zandkleurige ondertoon. De eerste laag bracht ik kris kras aan met een roller (hoe slordiger, hoe beter). Voor de tweede laag gebruikte ik een blokkwast. Wederom kris kras voor het mooie beton effect. En het resultaat mag er zijn. Inmiddels heb ik ook de achterwand in het toilet in deze kleur geschilderd en ik sluit niet uit dat er meer muren volgen :-).

Lambrisering van behang

behang lambriseringÉén muur in de kamer was nog helemaal wit. Supersaai en natuurlijk niet passend bij de tropical bohemian stijl die ik in gedachten had. In mijn oorspronkelijke plan had ik bedacht hier drie banen te behangen met een leuk tropisch behangetje. Maar omdat ik datzelfde concept ook al had toegepast in Ralph z’n kamer besloot ik hier toch wat anders te doen. Het werd een lambrisering van dit toffe behang (Marcel grijs) van Kwantum. Dat leek me ook wel iets makkelijker dan die hele lange banen. Aangezien dit de eerste keer was dat ik zelf ging behangen (bij het behangetje op Ralph z’n kamer heb ik m’n vader alleen geassisteerd) leek me dat een beter plan. En ik moet zeggen, het is behoorlijk goed gegaan! Ok, in de eerste banen zitten wel wat bobbeltjes (als je goed kijkt), maar de laatste banen zitten er superstrak op. Dus voor iedereen die twijfelt, gewoon doen! Ik heb twee keer de hoogte van het patroon aangehouden voor de hoogte van de lambrisering (totaal 106 cm hoog). Ideaal, want zo had ik ook geen snijverlies. De bovenzijde heb ik afgewerkt met een afdeklatje dat ik in de bouwmarkt kocht. Deze heb ik opgehangen met Tesa montagetape, geen gaatjes in de muur dus.

Bamboe rolgordijnen

bamboe rolgordijnDe raambekleding kon qua thema natuurlijk niet achterblijven. Helaas was het raam te breed voor één bamboe rolgordijn. Daarom kocht ik er twee en knipte deze zelf op maat. Supermakkelijk klusje, je moet er alleen wel op letten dat de bamboe latjes niet te ver uitsteken ten opzichte van het touwtje dat de latjes bij elkaar houdt. Omdat ik van de grote versie vrij veel had afgeknipt, hing deze vrij ver door. Door de touwtjes van het ophangsysteem iets naar binnen te trekken was dat probleem opgelost.

Meubels

kinderkamerstyling besta kast duktig keuken ikea kwantumOp de kinderkamer kan een grote opbergkast natuurlijk niet ontbreken. Wij plaatsten hier onze oude Ikea Besta kast. Genoeg ruimte voor bijna al het speelgoed (alleen de grote toet toet banen passen hier niet in). Daarnaast zit er nog wat speelgoed in het Ikea Duktig keukentje dat ik een paar jaar geleden al pimpte. Check even deze blog als je wil weten hoe ik dat deed (en wat er mis ging). Ten slotte kocht ik bij Ikea nog een Lack tafeltje waar de jongens enorm graag aan knutselen en kleuren. Grappig genoeg zitten ze hier veel vaker dan aan de gepimpte Lack bijtafel die we in ons vorige huis hadden. Maar misschien ligt dat ook wel aan de stoeltjes. Nu staan de Ikea Kritter geboorte(kaart)stoeltjes aan dit tafeltje, maar heel stiekem zou ik deze nog wel een keer willen vervangen voor toffe rotan exemplaren.

Styling kinderkamer

lambrisering tropisch behang KwantumDe kamer stylde ik af met een paar toffe items. De kalender, cotton balls en &-circuslamp hadden we al. In de chillhoek ligt een oud ledikantmatrasje. Met z’n 60×120 cm eigenlijk net iets te klein, maar met een hele hoop kussens merk je daar niks van. Het matrasje bekleedde m’n schoonmoeder met een supertof stofje van Kwantum.  In het huisje hangt een bohemian vlaggenlijn en een lichtslinger van cottonballs. Bij Hema kocht ik een toffe pendellamp.

Verder vind je in deze kamer nog deze accessoires:

Eerder schreef ik al een blog over items die in deze stijl passen. Lees ‘m hier!

Benieuwd naar meer kinderkamerinspiratie? Lees dan ook eens deze blog over de kinderkamer in campingthema. Wil jij ook zo’n toffe kinderkamer? Wij helpen je graag. Meer informatie over onze interieuradviezen lees je hier.

Meer lezen over het thuis van @thuisstijl?

Meer weten over mijn huis? Lees dan ook de andere blogs: