6 tips om een persoonlijke touch aan je interieur te geven

Vind je het ook zo lastig om je interieur persoonlijk te maken? Dan hebben wij wat simpele tips om je interieur wat persoonlijker af te stijlen. Zo word jouw huis echt jouw thuis!

1. Creëer je eigen stijl

Misschien is dit direct al wel de lastigste tip. Maar wel een hele belangrijke. Creëer je eigen stijl door items van verschillende interieurstijlen te mixen met elkaar. Koop niet in 1 keer een hele serie van een eettafel, salontafel en dressoir omdat het zo makkelijk is en goed bij elkaar past. Het maakt je interieur eentonig en zo lijkt het meer op een showroom dan een thuis. Zorg daarom dat je zelf items mixt op basis van kleuren, vormen en texturen om je interieur spannend te maken.

mix en match

2. Maak gebruik van foto’s

Deze tip is misschien wel de makkelijkste om door te voeren. Zorg ervoor dat je foto’s in je huis hebt. Familiefoto’s, vakantiefoto’s, wat jij maar wil. Doe ze in lijstjes en zet ze in een open kast of op een wandplank. Of laat ze extra groot als schilderij afdrukken. Wat dacht je van dit toffe industriële wanddoek? Je kan hierop je mooiste vakantiefoto of een leuke foto van het gezin in een extra groot formaat  afdrukken.

Tip: zorg ervoor dat je geen foto’s gebruikt die via WhatsApp zijn gestuurd. Maar mail ze of deel ze via bijvoorbeeld Airdrop. Alleen zo behoud je de kwaliteit van de foto, en wordt deze niet korrelig en vaag bij het afdrukken.

foto wandkleed

 

3. Verzamel souvenirs

Reis je veel? Dan is het al helemaal leuk om souvenirs te verzamelen. Zo denk je telkens weer terug aan die mooie reis of fijne vakantie. Groepeer deze of zet ze in een glazen kubus zodat het een geheel wordt.

Inspiratie souveniers

4. Laat je hobby’s zien

Heb je bepaalde hobby’s? Verwerk ze in je interieur. Hou je bijvoorbeeld van gitaarspelen? Hang dan een van je mooiste gitaren op. Vind je bouwen met Lego nog steeds leuk? Etaleer je toffe bouwwerken of collector items.

 

5. DIY

Hoe leuk is het om zelfgemaakte items in huis te hebben? Pimp dat ene kringlooptafeltje of ga zelf aan de slag met een schilderij. Ben je zelf wat minder creatief of artistiek? Druk dan een toffe print uit op bijvoorbeeld een zitzak. Ik heb een foto gemaakt van één van mijn favo posters en die op de zitzak laten drukken bij Fotocadeau. Nu heb ik een unieke zitzak. Zo komt dit stijltje weer terug in mijn huis. De kwaliteit van de print is echt enorm goed!

zitzak fotocadeau

6.Vergeet buiten niet

Het is leuk om de binnenkant van je huis persoonlijk te maken. Maar hoe leuk is het om dat ook voor de buitenkant te doen? Vervang je saaie huisnummer door een tof huisnummer bord met of zonder foto die je bij Fotocadeau.nl kunt maken. Zet er de namen van je gezin op, kies voor een hip printje of zelfs voor een foto. Persoonlijker wordt het niet;).