Klus | tak kapstok

DIY tak kapstok

Klussen is zo moeilijk als je het jezelf maakt. Voor deze DIY hoef je eigenlijk alleen maar een gat in je plafond te kunnen boren. Of eigenlijk twee gaten… Maar als de eerste gelukt moet de tweede geen probleem zijn, toch?

Hoe ga je te werk?

Je brengt eerst een bezoekje aan de bouwmarkt. Daar ga je op zoek naar twee items: (1) een metalen ketting die je zelf op maar afknipt. Uiteraard zorg je ervoor dat je twee kettingen van dezelfde lengte afknipt. Nu je er toch bent, loop even door om twee haakjes te kopen die je straks aan het plafond kan monteren.

Vervolgens ga je op zoek naar een tak. Wil je het echt goedkoop houden, ga dan een mooie boswandeling maken. Je komt vast een mooie tak tegen die je kan gebruiken voor je kapstok. Wij waren zelf iets luier en kochten deze tak voor nog geen tien euro in het tuincentrum.

Eenmaal weer thuis wil je natuurlijk zo snel mogelijk gaan genieten van je nieuwe aanwinst. Pak je boormachine, boor twee gaten in het plafond en monteer vervolgens beide haakjes. Hang daarna de metalen kettingen aan de haken en vervolgens de tak in de kettingen. Je bent alweer klaar, eitje toch?