5 tips voor een budgetproof badkamer makeover

In ons eigen huis is er één ruimte waar we echt helemaal niets aan gedaan hebben: de badkamer. Tijdens de bezichtiging riepen we nog enthousiast: “die gaat eruit”. Maar inmiddels zijn we tot de conclusie gekomen dat het slopen van deze dertien jaar oude badkamer toch wel een beetje kapitaalvernietiging is. Veel meer mensen zitten met dit “probleem”, maar willen wel wat veranderen aan de uitstraling van de badkamer zonder de hele badkamer te vernieuwen. Gelukkig zijn er voldoende budgetproof oplossingen voor het restylen van de badkamer. In deze blog geven we jullie 5 tips voor een budgetproof badkamer makeover.

wanden in de badkamer: budgetproof oplossingen

Laten we beginnen bij de basis: de badkamerwand. Net als in de meeste huizen is ook onze badkamer volledig betegeld. Jammergenoeg niet met de allermooiste tegels. Gelukkig zijn er tegenwoordig hele mooie oplossingen om dit te verbeteren, zelfs zonder de bestaande tegels te verwijderen.

Tip 1: een nieuwe badkamermuur met tegelverf

De makkelijkste oplossing is natuurlijk tegelverf. Deze is in (bijna) alle kleuren te krijgen en geeft de tegels binnen no time een andere uitstraling. Daarnaast is het makkelijk aan te brengen en relatief goedkoop. Eerder deelden we in onze budgetstyling tips al onderstaande prachtige badkamer (make-over) van Housewolf waarbij de grijze wand is voorzien van tegelverf.

Tip 2: een nieuwe badkamermuur met Epoxy

Helemaal van deze tijd zijn badkamers die (grotendeels) voorzien zijn van gestukte wanden. Wanneer de tegels in je badkamer goed vast zitten kan je ook over de tegels heen stuken. Met epoxy van het merk Holdbar breng je zelfs helemaal zelf een gladde laag over je tegels aan. Je schildert het vervolgens met badkamerverf gemakkelijk in een kleur naar keuze.

Zitten je tegels al wel los en wil je de badkamer voor de zekerheid door een professional laten stuken? Kijk dan eens naar badkamer coatings van Vestingh. Deze breng je aan over gestukte wanden en zijn 100% waterdicht en schrob- en slijtvast.

Tip 3: een spiegel als eyecatcher in de badkamer

Een mooie spiegel kan natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Rond, rechthoekig of zelfs asymmetrisch? Met of zonder licht? Of zelfs met ingebouwde scheerspiegel? Er is enorm veel te koop. Onderstaande spiegel is door z’n asymmetrische vorm een ware eyecatcher in je badkamer.

een budgetproof Wastafelmeubel

Een grote kostenpost in de badkamer is het wastafelmeubel. Zeker wanneer je voor een groot exemplaar gaat, kan je hier je geld wel aan kwijt. Gelukkig zijn er ook budgetvriendelijke oplossingen.

Tip 4: wastafelmeubel met planken

Het goedkoopst is natuurlijk om een plank te plaatsen met hierop twee wasbakken. Met een extra plank eronder heb je meteen plek voor handdoeken en andere benodigdheden voor in de badkamer. Doe deze wel in mooie manden om het geheel niet te rommelig te laten ogen.

Tip 5: wastafelmeubel van keukenkastjes

Een mooiere oplossing is om met behulp van Ikea kastjes een meubel te maken. De goedkoopste optie is om het bekende Besta meubel hiervoor te gebruiken, zoals ook Housewolf dat deed in de badkamer make-over. Maar veel mooier is om met behulp van Ikea keukenkastjes een meubel te maken. De Metod serie is kwalitatief een stuk beter dan de Besta, en is  waarschijnlijk wel wat beter bestand tegen vocht omdat ze voor de keuken bedoeld zijn. Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden qua maatvoering en uitstraling. Op onderstaande foto zie je een voorbeeld Ikea keukenkastjes die als wastafelmeubel zijn gebruikt.

ikeahack badkamermeubel metod

Ikeahack wastafelmeubel

 

Hulp nodig?

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw badkamer? Wij denken graag met je mee. Bekijk onze budgetproof interieuradvies pakketten voor het advies dat het beste bij jou past.