Dé tuintrend van 2021: de tuinkamer

de perfecte inrichting van je tuinkamer in zes stappen

Na de veranda en de overkapping is er een nieuwe trend op tuingebied… de tuinkamer! Een tuinkamer is een overkapping die volledig af te sluiten is met (glazen) voor- en zijwanden. Een tuinkamer kan aan het huis vastzitten, maar ook vrij in de tuin staan. Doordat deze volledig af te sluiten is kan je het hele jaar door van buiten genieten. Een tuinkamer is veelal goedkoper dan een serre en daarmee een hele aantrekkelijke manier om wat extra vierkante meters woonoppervlak te creëren. Maar hoe zorg je ervoor dat dit ook een fijne plek wordt om te zitten? In deze blog vind je de beste tips om jouw tuinkamer in een handomdraai om te toveren tot een adembenemend plekje.

VLOER IN DE TUINKAMER

Wil je het binnengevoel naar buitenhalen, kies dan voor een vloer die je ook binnen zou kunnen toepassen. Hierbij denk je vast al snel aan (keramische) tegels. Hartstikke mooi natuurlijk, maar heb je ook wel eens gedacht aan een betonvloer voor buiten? Zorg er wel voor dat deze gevlinderd en gecoat wordt zodat je het vuil makkelijk verwijdert. Dan heb je gegarandeerd een eyecatcher te pakken. Wil je extra luxe? Dan kan je net als @suusbyheezen vloerverwarming aanleggen in je tuinkamer. Voeg vervolgens nog wat gezelligheid toe door een (buiten)kleed neer te leggen bij de zithoek. Lekker warm aan de voeten!

tuinkamer veranda overkapping styling inrichting vloer

Fotocredits: @suusbyheezen

WANDEN IN DE TUINKAMER

Zoals aangegeven zijn tuinkamers veelal voorzien van veel glas. Middels glazen schuifdeuren kan je de temperatuur in de tuinkamer regelen. Heb je ook dichte wanden in de tuinkamer? Overweeg deze dan te stuken. Hierdoor krijgt je tuinkamer meteen een luxere uitstraling. Ook mooi is om net als @dialiving.meets.marrakech meteen een bank op maat te maken die je ook laat stuken.

RAAMBEKLEDING IN DE TUINKAMER

Staat de zon op je tuinkamer, dan kan het geen kwaad om het licht te filteren. Denk bijvoorbeeld aan pvc jaloezieën die tegen vocht kunnen. Wil je het meteen gezellig maken? Hang er dan net als @anne_home_14 gordijnen op. Staat meteen een stuk huiselijker.

tuinkamer veranda overkapping styling inrichting gordijnen

Fotocredits: @anne_home_14

TUINMEUBELS IN DE TUINKAMER

Het leuke van tuinmeubelen is dat deze tegenwoordig net zo mooi zijn als de meubels die je binnen neerzet. Soms zijn ze zelfs niet van elkaar te onderscheiden of zelfs echt voor beide toepassingen geschikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de prachtige stoelen van Hartman. Zet in je tuinkamer een fijne loungeset voor een fijne zithoek. Heb je ruimte over? Plaats dan ook een mooie eettafel waaraan je met veel mensen kan eten.

DE TUINKAMER VERWARMEN

Een echte tuinkamer kan natuurlijk niet zonder verwarming. Hierbij kan je denken aan heaters of zelfs airco die de ruimte zowel kan opwarmen of afkoelen. Maar het ultieme buitengevoel krijg je natuurlijk bij een prachtige buitenhaard, zoals deze van @etielrooy.

tuinkamer veranda overkapping styling inrichting haard

Fotocredits: @etielrooy

DE – DEZE WIL IEDEREEN TOCH? – TUINKAMER

Ok, ok… dit is een extra tip die alleen geschikt is voor XXL veranda’s. Maar hij is té leuk om niet te delen. Dus heb jij ruimte over? Denk dan eens aan een zwembad zoals deze van @renske.de.roij. Als je ‘m verwarmt kan je zelfs in de winter nog een baantje trekken. Het is dan wel aan te bevelen om wat extra zonnepanelen op je dak te leggen, want een energievreter is het natuurlijk wel als je je zwemwater verwarmd wil hebben. Heb je een iets kleiner budget? Een (opblaasbare) jacuzzi doet het natuurlijk ook supergoed in een tuinkamer.

tuinkamer veranda overkapping styling inrichting zwembad

Fotocredits: @renske.de.roij

Kan jij wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van jouw tuinkamer, veranda of overkapping? Wij helpen je graag! Check onze budget interieuradvies opties voor de mogelijkheden.