De mooiste coffee corners in de keuken

Het is jullie vast al opgevallen, keukens worden vandaag de dag steeds luxer. Waar het vroeger alleen de plek was waar je kookte, is het tegenwoordig vooral ook een fijne plek waar je een groot deel van de dag doorbrengt. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen kiezen voor een grotere keuken en kleinere woonkamer. En dus wordt de keuken voorzien van alle luxe. Het inbouw koffieautomaat kenden we al en ook de keukenbar zien we al jaren terug in de luxere keukens. Maar wat ook niet meer kan ontbreken in de luxe keuken van vandaag, is een mooie coffee corner in de keuken. Een mooi ingericht plekje voor je koffiemachine en het uitstallen van je mooiste koffiekopjes. Maar natuurlijk kan je deze plek ook gebruiken voor andere apparaten die je veel gebruikt, zoals een blender of broodrooster. Speciaal voor deze blog zochten wij de meest inspirerende coffee corners voor je op. Lees vooral verder en laat je inspireren door de mooiste coffee corners in de keuken.

De coffee corner in een nisje

Wij zijn gek op nisjes. En al helemaal als ze in de muur zijn weggewerkt. Daarom zijn we ook verliefd op de coffee corner van @headofswans. Op het meegestucte plankje kunnen de mooiste kopjes worden neergezet.

Een mooie coffee corner met opbergruimte

Deze strakke coffee corner van @vleugje_eef is door de onder- en bovenkasten voorzien van veel opbergruimte. Dit zorgt voor een heerlijk strakke en opgeruimde plek. Het tussenliggende open deel, waar het koffiezetapparaat een plekje gekregen heeft, wordt vervolgens de eyecatcher van de coffee corner met de prachtige zellige tegeltjes.

coffee corner keuken

Fotocredits: @vleugje_eef

De compacte coffee corner

@Stijllis maakte een maatwerk kolom als onderdeel van het aanrecht. Hierdoor ontstaat er een compact plekje voor het opbergen van het koffiezetapparaat, maar de prachtige houten planken geven ook plek voor de mooiste keukenaccessoires. Echt een unieke coffee corner als je het ons vraagt.

coffee corner

Fotocredits: @stijllis

De symmetrische coffeecorner

Heb je net als @jb_styling_interieur een lange keukenwand? Overweeg dan om de zijkanten open te houden. Niet alleen zorg je hiermee voor wat extra opbergruimte voor je meest gebruikte spullen, maar dit is ook de perfecte manier om je coffee corner naadloos te integreren in je keuken.

De coffee corner op je aanrecht

Heb je net als @joriannn nog een plekje over op je aanrecht? Leg dan een houten blad op je aanrecht waarop je het koffiezetapparaat en en toebehoren plaatst. Door het houten blad voelt het als een apart hoekje, wat meteen een stuk luxer aanvoelt.

coffee corner keuken houten plank

Fotocredits: @joriannn

De coffee corner op een serveertrolley

Heb je geen ruimte op je aanrecht maar wel ruimte op een andere plek in (de buurt van) je keuken? Denk dan eens aan een coffee corner op een serveertrolley. Ideaal, want je bent enorm flexibel. En daarnaast houd je meer ruimte over op je aanrechtblad. Dit prachtige hoekje van @bintihome laat zien hoe tof deze oplossing is.

coffee corner keuken trend

Fotocredits: @bintihome

De coffee corner op een extra keukenkastje

Heb je nog plek voor een extra keukenkast, los van de rest van de keuken? Overweeg dan om net als @jet.tipt eens een aparte coffee corner van te maken.

keukenkast koffiezetapparaat

Fotocredits: @jet.tipt

Op zoek naar meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer keukeninspiratie? Lees dan eens één van onze andere blogs:

Slimme keukentips van @thuisstijl