De mooiste manieren om je radiator weg te werken

In nieuwbouwhuizen worden ze niet meer geplaatst, maar de meeste huizen kunnen nog steeds niet zonder: radiatoren. Natuurlijk kan je gaan voor een mooie designradiator, maar je kan natuurlijk ook gewoon een goedkope radiator kopen en deze mooi wegwerken. Maar hoe zorg je ervoor dat de radiator mooi is weggewerkt? Wij zetten in deze blog de mooiste manieren om je radiator weg te werken op een rij. En geloof ons: met deze voorbeelden ben je gewoon blij met een radiator in je huis.

Eikenhouten radiatorombouw van latten

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @tussen_de_muren

Deze eikenhouten radiatorombouw van latten is sinds deze als DIY in het vtwonen magazine te vinden was enorm populair. En terecht, met deze radiatorombouw tover je je radiator om tot een ware eyecatcher in je interieur. Benieuwd hoe je deze zelf maakt? Lees dan hier de complete werkbeschrijving. Als je de ombouw iets dieper maakt, kan je er ook een toffe zitplek van maken zoals op de foto hieronder. Zitkussen erop en klaar!

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @judithspaai

Een radiatorombouw voor een paar tientjes

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @stylynnterior

Je kan natuurlijk ook een mooie radiatorombouw maken van mdf. Je moet er wel een klein beetje handig voor zijn, maar dan heb je voor een paar tientjes al je radiator prachtig weggewerkt. Budgetproof dus! Door ‘m vervolgens in een kleur naar keuze te schilderen zorg je ervoor dat deze meteen mooi blend in je interieur. Benieuwd hoe  Stylynnterior bovenstaande ombouw maakte? Check dan haar blog voor een uitgebreide werkbeschrijving.

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @bij.manon.thuis

Radiatorombouw met webbing

Jarenlang was webbing dé manier om je radiator weg te werken. Na een paar jaar in de vergetelheid geraakt te zijn is webbing weer helemaal terug. Het past perfect bij de hippe bohemian interieurs, maar ook in een klassiekere woonstijl is dit materiaal altijd goed.

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @lottewullems

Webbing is er in vele soorten. Ga je liever voor een chique, romantische look zoals hieronder? Kies dan voor een webbing met een Franse lelie motief.

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @witzandwonen

Een moderne strakke radiatorombouw

Veel van de radiatorombouwen zijn voorzien van openingen om de warme lucht de kamer in te kunnen laten stromen. Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen de zijkanten helemaal glad en strak te houden. Doordat de bovenkant hier ook dicht is, is het de perfecte plek om je accessoires weg te werken. Houd er hierbij natuurlijk wel rekening meer dat er door de achterzijde en onderzijde voldoende warme lucht de ruimte in kan stromen.

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @myrthew_

Een radiatorombouw van latjes

Latjes zijn helemaal hot! Dus waarom niet gebruiken om de radiator weg te werken? Op onderstaande manier is het meteen een goede plek om accessoires op te zetten. Wij zijn stiekem wel een beetje verliefd op deze radiatorombouw. Want zeg nou eerlijk… dit is toch prachtig?

radiatorombouw radiator wegwerken

Fotocredits: @sumeyya.ata

Metalen radiatorombouw

Heb je geen zin om zelf te gaan klussen, dan kan je natuurlijk ook gewoon een kant en klare radiatorombouw kopen. Deze metalen radiatorombouw bestel je in de maat van jouw radiator en klik je eenvoudig om je eigen radiator. Met magneten blijft deze op z’n plek zitten. Je radiator krijgt hierdoor meteen een strakke uitstraling. Bijkomend voordeel: je hoeft er geen twee rechterhanden voor te hebben.

radiatorombouw radiator wegwerken

Hulp nodig?

Heb jij een woonprobleem en kan je wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van jouw huis? Of wil je weten wat in jouw interieur de mooiste oplossing is om je radiator weg te werken? Neem dan eens een kijkje bij onze budgetproof interieuradviezen. We helpen je graag!

de mooiste manieren om je radiator weg te werken

Fotocredits: @tussen_de_muren