De eetkamertafel trends van 2021

Ben je toe aan een nieuwe eettafel? Dan heb je geluk! De keuze in eetkamertafels is tegenwoordig namelijk enorm. Dit maakt de keuze natuurlijk niet per se makkelijker. Maar in deze blog zetten wij de eetkamertafel trends van 2021 voor je op een rij. Zo weet je zeker dat je met jouw nieuwe aanwinst helemaal up to date bent.

EETkamerTAFEL TREND 1: De ronde eettafel

De ronde eettafel is al een paar jaar bezig aan een opmars. Iedereen die er één heeft kan het beamen: de ronde eettafel is gezellig. De ronde vorm zorgt ervoor dat iedereen aan tafel een gelijke positie heeft. Dus ook ideaal als er een oneven aantal mensen aan tafel zit. De ronde eettafel doorbreekt de vele hoekige vormen die meestal te vinden zijn in huis. Dit maakt een ruimte zachter en gezelliger. De ronde eettafel is ideaal voor vierkante ruimtes.

eetkamertafel trend ronde eettafel

EETkamerTAFEL TREND 2: DE OVALEN EETTAFEL

Na de opkomst van de ronde eettafel is het nu ook de ovalen eettafel die z’n intrede doet in de Nederlandse interieurs. Net als bij de ronde eettafel zorgen de ronde vormen ervoor dat de rechte lijnen in huis worden doorbroken. De ovalen eettafel is een goed alternatief voor meer langwerpige ruimtes.

eetkamertafel trend ovalen eettafel

EETkamerTAFEL TREND 3: DE EETTAFEL MET SPINPOOT

Ovalen eettafels zijn meestal voorzien van een spinpoot, maar ook onder steeds meer rechthoekige eettafels zien we de spinpoot terug. Niet zonder reden, want steeds meer mensen kiezen ervoor aan één kant een eettafelbank aan tafel te plaatsen. Met een tafel met spinpoot neem je heel gemakkelijk plaats op de eetbank doordat de poot in het midden van de tafel bevestigd is en niet op de hoeken.

eetkamertafel trend spinpoot eettafel

EETkamerTAFEL TREND 4: EETTAFELS MET SLANKE VORMEN

Lange tijd waren de industriële eettafels in de mode. Stevige zwart stalen onderstellen met robuuste houten (boomstam) tafelbladen. Zwart staal en hout zien we nog steeds veel, maar anno 2021 zijn de vormen subtieler. De poten zijn slanker en de tafelbladen dunner. Houten tafelbladen hebben een verjongde (afgeschuinde) rand, waardoor het blad extra dun lijkt. Maar ook dunne materialen zoals Fenix, Dekton en marmer doen hun intrede als eettafelblad.

eetkamertafel trend slanke eettafel

EETkamerTAFEL TREND 5: HET VISGRAAT TAFELBLAD

Dé interieurtrend van de afgelopen jaren is toch wel de visgraat vloer. Of je nou een Scandinavisch, klassiek of romantisch interieur hebt, deze vloer geeft elke ruimte een warme uitstraling. Het leuke is dat deze trend inmiddels ook is overgewaaid naar de eettafelbladen. En dus zien we tegenwoordig de mooiste visgraat eettafel bladen. Ze zijn er in verschillende kleuren. In een houttint heeft de tafel een natuurlijke uitstraling en in het zwart heb je een stoere klassieke schoonheid in huis. Naast de visgraat tafels zien we dat ook andere patronen in opkomst komen: van de Hongaarse punt tot aan een recht tegelpatroon van houten latjes.

eetkamertafel trend visgraat eettafel

Hulp nodig?

Kom jij er niet uit welke eettafel nou het best past in jouw interieur? Of ben je gewoon op zoek naar dé eetkamertafel, maar heb je ‘m nog niet kunnen vinden? Wij helpen je graag met een plan voor jouw interieur. Ga naar deze pagina om onze budgetproof interieuradviezen te bekijken.