Hotel chic | 9 tips voor het stylen van een hotel chic interieur

Kan jij ook zo genieten van een nachtje weg in een mooi ingericht en luxe hotel? Wij zijn gek op de warme, gezellige en moderne sfeer die je nu in veel Van der Valk hotels ziet. Waarom zou je die sfeer niet zelf in huis halen, zodat je ook thuis kunt genieten van deze luxe en gezellige interieurstijl: hotel chic?

Om deze sfeer in huis te halen heb je paar ingrediënten nodig. Je hoeft ze niet allemaal in één keer toe te passen. Als je de helft van de tips toepast, kom je al een heel eind!

interieurstijl hotel hic

Tip 1: Visgraat vloer
De visgraatvloer is terug van weggeweest. Deze vloer geeft je interieur direct een luxe en moderne uitstraling. Ga voor een lichte natuurlijke kleur om een rustige uitstraling te creëren. Nu moet je alleen nog kiezen of je gaat voor laminaat, parket of PVC. Wij hebben onze favo PVC vloer voor je geselecteerd.

Tip 2: Rookglas lampen
Verlichting is niet alleen functioneel, maar ook heel bepalend voor de sfeer. In een hotel chic interieurstijl passen lampen gemaakt van rookglas perfect! Heel populair zijn de hanglampen van By Eve. Wij zijn fan, alleen zijn deze helaas wel erg prijzig. Daarom hebben wij in dezelfde stijl een betaalbaar alternatief voor jou gevonden.

 

Tip 3: Natuurlijke kleuren met zwarte accenten
Het kleurgebruik bij de hotel chic interieurstijl is vaak rustig en warm. Er wordt veel gebruik gemaakt van beigetinten (soms taupe) met zwart als extra accentkleur, zodat met name de kozijnen en deuren afsteken. Of kies  de iets donkere Brave Ground, de Flexa kleur van 2021. Als je het geheel nog chiquer wilt maken, kan je ook gebruik maken van een donkere warme kleur blauw op de muur of in je accessoires.

Tip 4: Zwarte kozijnen en deuren
Schilder je kozijnen en deuren zwart voor een extra luxe effect. Of vervang de deuren voor een zwart stalen deur of een staallook deur.  Hiermee maak je je interieur echt af.

Tip 5: Velvet bank
Eén van de eyecatchers van een hotel chic interieur is een grote plofbank bekleed met een luxe stof. Vooral velvet hoekbanken zonder pootjes zijn erg geschikt voor deze stijl. Banken met een extra rij kussens, geven ook net die extra luxe uitstraling die je zoekt. Ga bij voorkeur voor een lichte kleur zoals beige, champagne of taupe. Maar ook een chique blauwe kleur bank geeft je interieur een koninklijke uitstraling.

Tip 6: Zwarte houten jaloezieën 
Zwarte houten jaloezieën maken een interieur extra luxe. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel handig. Je kunt eenvoudig bepalen hoeveel licht je binnenlaat. Ga voor brede lamellen (50 cm) en zorg dat de jaloezieën worden afgewerkt met een zwarte ladderband voor de finishing touch. Houd er wel rekening mee dat houten jaloezieën bij kamerhoge ramen erg zwaar zijn om omhoog te trekken. Dus voor ramen en deuren die vaak open en dicht moeten, kan je beter andere raambekleding kiezen zoals gordijnen.

Tip 7: Hoogpolig vloerkleed
Vloerkleden maken je  woonkamer extra knus. Je creëert er een echte zithoek mee. In de herfst en winter is het ook nog eens lekker zacht en warm aan je voeten. Een vloerkleed kan je interieur ook een extra luxe uitstraling geven. Ga voor een hoogpolig effen kleed met het liefst een beetje glans er in. Kies ook hiervoor weer voor een mooie chique taupe of beige tint.

Tip 8: Luxe accessoires
Ga voor een paar grote accessoires om een statement te maken. Less is more. Denk hierbij aan accessoires in bruintinten, zoals deze toffe vaas. Maar ook gouden en zwarte accessoires doen het goed in deze interieurstijl.

Tip 9: Luxe behang
Wil je jouw interieur extra chic maken? Ga dan voor een luxe behang. Denk hierbij aan een behang met een krokodillen-/slangen print, lederlook, vacht of velvet afwerking. Zo waan je je direct in het penthouse van een luxe 5-sterren hotel.

Bekijk hier 3 voorbeelden van leuke instagrammers met een hotel chic interieurstijl: