Vijf redenen waarom je moet kiezen voor een pvc vloer

Pvc vloeren zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieurs. Met de opkomst van vloerverwarming raken houten- en laminaatvloeren langzamerhand hun enorme populariteit kwijt. Ze laten de warmte van vloerverwarming immers veel minder goed door. Tegelijkertijd is de keuze en kwaliteit van pvc vloeren het afgelopen decennium enorm verbeterd, niet gek dus dat deze vloeren tegenwoordig in veel huizen te vinden zijn. Twijfel je nog? In deze blog geven we je vijf redenen waarom je moet kiezen voor een pvc vloer. En we geven je nog een paar tips, ideaal als je op het punt staat je nieuwe vloer uit te zoeken.

pvc vloer

1. Pvc vloeren zijn er in enorm veel soorten en maten

Pvc vloeren kan je in vele varianten krijgen. Van houtlook tot aan betonlook en van tegels tot aan visgraat, alles is mogelijk. Grote kans dus dat er iets te vinden is dat aan jouw smaak voldoet. Let wel goed op de tekening van de vloer. Vooral bij goedkope vloeren wil er nog wel eens veel herhaling in de vloer zitten, waardoor het niet natuurlijk oogt.

Wil je zeker weten of de vloer van jouw voorkeur voldoet aan je verwachtingen? Neem dan minimaal 1 m2 vloer mee naar je huis en leg het op verschillende plekken in je kamer. Draai de vloer ook eens een kwartslag. Normaliter leg je de vloer in de richting van waar het licht vandaan komt, maar sommige vloeren komen juist minder mooi uit op deze manier.

2. Pvc vloeren mogen nat worden

En dit is een groot voordeel. Waar veel mensen met een houten vloer ervoor kiezen in de keuken bijvoorbeeld tegels te leggen, is dat bij pvc niet nodig. Juist omdat pvc nat mag worden, leg je de vloer gewoon door van de woonkamer naar de keuken. Heb je kinderen? Dan hoef je je geen zorgen te maken om een beker drinken die omvalt, de vloer kan ertegen.

Wist je dat er zelfs pvc vloeren zijn die je in de badkamer gelegd kunnen worden? De coretec vloer is een vloer die je op deze manier kan gebruiken. Deze vloer heeft een 100% waterdichte kern en zal niet vervormen.

3. Pvc vloeren kunnen tegen een stootje

Ga je voor een kwalitatief goede pvc vloer, dan hoef je je geen zorgen te maken over een deukje. Kijk wel naar de dikte van de toplaag: hoe dikker deze is, hoe beter deze geschikt is voor intensief gebruik. Zorg er wel voor dat je al je meubels voorziet van viltjes. Heb je toch een deuk of scheur in je vloer? Geen probleem! Middels een professionele föhn kan bij een verlijmde pvc vloer een strook eenvoudig verwijderd worden en vervangen worden voor een nieuw exemplaar. Zorg er dus wel voor dat je een paar stroken op reserve houdt.

4. Pvc vloeren zijn geluiddempend

Pvc vloeren worden direct aan de ondervloer of aan de grond bevestigd. Hierdoor maakt het nauwelijks geluid als je er op loopt, in tegenstelling tot laminaat of houten vloeren die zwevend gelegd worden.

5. Een pvc vloer kan je over tegels heen leggen

Ligt er een tegelvloer in jouw (nieuwe) huis, maar verwijder je deze liever niet (bijvoorbeeld als je geen risico wil lopen de vloerverwarming te beschadigen)? Dan is een pvc vloer een ideale oplossing. Je kunt de vloer eerst (laten) egaliseren en vervolgens een verlijmde pvc vloer leggen. De vloer komt hierdoor minimaal omhoog (check wel even of de deuren iets ingekort moeten worden hierdoor) en de vloerverwarming blijft goed werken.